El Centre


El Centre

El Centre de Recursos per a l’Ocupació (CRO) és un centre que depèn directament de l’Ajuntament de Calaf i té com a objectiu principal l’elaboració de les polítiques locals d’ocupació del municipi.

Al CRO hi ha ubicats el Servei Local d’Ocupació i el Centre Local de Serveis a les Empreses. El Centre de Recursos per a l’Ocupació compta amb 1.088 persones i 213 empreses usuàries dels serveis d’orientació i intermediació laboral, a data de 31 de desembre de 2017. Aquest nivell d’usuaris fa que el grau de coneixement de les necessitats formatives tant d’empreses com de persones treballadores sigui molt elevat. D’altra banda el Centre Local de Serveis a les Empreses recull la informació proporcionada tant pels empresaris com pels emprenedors pel que fa a les necessitats formatives d’ambdós col·lectius. Donat l’alt nivell d’activitat del Centre es té un grau de coneixement important de les necessitats formatives d’empreses i emprenedors del territori.


La nostra raó de ser


Calaf i la seva comarca presenten actualment unes característiques específiques en matèria del mercat de treball que agreugen notablement els efectes de la crisi que, en general, està patint el nostre país i que, per tant, han de ser valorades des de la proximitat per tal d’optimitzar els recursos necessaris per donar resposta a les necessitats i objectius a desenvolupar:

D’una banda, una forta dependència del sector de la construcció i del de la indústria de la ceràmica.

D’altra banda, també cal esmentar el fet que hi ha una distància important a les capitals de comarca més properes (Igualada, 24 km – Manresa, 32 km – Cervera, 29 Km), combinat amb una freqüència molt baixa de transport públic, cosa que dificulta l’accés als serveis d’ocupació i de formació bàsics. Com a conseqüència d’aquestes característiques, l’aposta per l’orientació laboral i, en especial, per la formació professionalitzadora que es pugui realitzar sense haver de desplaçar-se, és fonamental per tal de poder capgirar la situació ocupacional. Dins d’aquest context, l’Ajuntament de Calaf va crear el març de 2011 el Centre de Recursos per a l’Ocupació, instrument fonamental per a tal d’estructurar i implementar els objectius d’atenció a les persones en situació d’atur (Orientació Laboral i Formació Ocupacional), atenció a les persones treballadores en actiu (Formació Contínua) i atenció a les persones emprenedores (Assessorament i Formació).


Instal·lacions


 El Centre de Recursos per a l’Ocupació està situat al carrer Xuriguera, 42 (Centre Cívic), ocupant l’edifici de l’antic Hospital, datat del segle XVI. Va ser inaugurat el mes de març de 2011 i compta amb les següents instal·lacions: Recepció, Club de Feina, Aula TIC, Aula CRO 1, Aula CRO 2, Aula CRO 3, Despatx de Direcció i Despatx per tal de realitzar l’Orientació Laboral. En aquests moments estan homologades totes les aules per tal de poder realitzar-hi els Cursos de Formació Ocupacional subvencionada pel SOC; el Centre també disposa d’un espai, amb una capacitat per a un centenar de persones, idònia per a acollir tota mena d’activitats: xerrades, jornades formatives, presentacions, reunions multitudinàries, …

Certificats o distintius empresarials


En matèria de qualitat i en la gestió formativa, el CRO té implementada la Certificació de Qualitat ISO 9001:2015, amb Número de Registre de Certificat: Q171206.

A més, té l’autorització de la Direcció General de Telecomunicacions i Societat de la Informació de la Generalitat de Catalunya, com a centre col·laborador de l’ACTIC amb el número d’inscripció 0352.